ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Κάτω από το 1 ο δείκτης Rt – Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

Μικρή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορoνοϊού στην Ελλάδα!

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορoνοϊού παρουσιάζει μικρή πτώση καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βρίσκεται πλέον στο 0,85.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, στην προηγούμενη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορονοϊό -που αφορούσε το διάστημα 5 έως 20 Αυγούστου– αναφερόταν ότι ο δείκτης «Rt εκτιμάται ότι βρίσκεται σε τιμή πάνω από τη μονάδα».

Στην Έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα και αφορά το διάστημα 20-26 Αυγούστου, γίνεται εκτίμηση ότι το Rt έχει εμφανίσει μικρή πτώση στο 0,85. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μία επαφή. Παράλληλα, στη σημερινή έκθεση καταγράφεται ότι το πλήθος των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 31 από 23,4.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο παρά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες.

Νέα κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό
Τα νέα κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό

«Στον δείκτη θανάτων λόγω κορωνοϊού ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται στην 113η θέση παγκοσμίως με 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 105,7 θάνατοι αντιστοίχως. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων και η διατήρηση του Rt κοντά στη μονάδα, συνεχίζουν να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Επιστημονική η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων συνιστά σημαντική πρόκληση για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και υπογράμμισε ότι η προετοιμασία και τα μέτρα που λαμβάνονται στηρίζονται στην ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, την πρακτική που ακολουθείται στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, την εμπειρία μας από το άνοιγμα των σχολείων την Άνοιξη και βέβαια τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Η χρήση μάσκας είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά άνω των 2 ετών. Το λένε ρητά και ξεκάθαρα μεγάλοι επιστημονικοί φορείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας«, κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button