ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: «Κλείδωσαν» τα μέτρα για τον Σεπτέμβριο – Πότε ανακοινώνονται

Σταθερά πλέον, πάνω από 3.000 τα κρούσματα στη χώρα μας σε καθημερινή βάση

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με τις νέες μολύνσεις κορονοϊού να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, καθώς φαίνεται, δεν αφήνει περιθώρια για αποφυγή νέων μέτρων.
Βέβαια, η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα των προθέσεων της, αποκλείοντας το γενικό lock down, ωστόσο έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, για να ανακοινωθούν νέα μέτρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, για ακόμη μια μέρα ήταν σε υψηλά επίπεδα καθώς καταγράφηκαν 3.625 νέες μολύνσεις κορονοϊού στη χώρα.

Ανάμεσα σε αυτές, 768 εντοπίστηκαν στην Αττική, 340 στην Κρήτη και 376 στη Θεσσαλονίκη ενώ ακόμη επτά πόλεις κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 132 νέα κρούσματα, στην Ηλεία 133, στο Ηράκλειο 138, στην Καβάλα 102, στη Μεσσηνία 124, στη Ρόδο 112, ενώ στα Χανιά καταγράφηκαν 106 νέες μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το αποτύπωμα του Δεκαπενταύγουστου και τη μεταφορά του ιού από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση νέων μέτρων που θα ισχύουν από το Σεπτέμβριο.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα στα μπαρ

Χωρίς πρόσβαση στους κλειστούς χώρους οι ανεμβολίαστοι

Το πρώτο μέτρο που πιθανότατα θα επανέλθει, είναι η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις που θα υπάρξουν την προσεχή εβδομάδα για νέα μέτρα, θα στενεύουν τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Κατά συνέπεια, τα επικείμενα μέτρα θα αφορούν κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί οι οποίοι πλέον θα πρέπει να ζουν με περιορισμούς στην καθημερινότητά τους, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιβάλλονται και περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται επικίνδυνα.

Στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι θα περικλείεται το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, καφέ, θέατρα και σινεμά, δεν θα δέχονται τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Κάτι το οποίο σημαίνει ό,τι οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν και πολλές επιλογές για να διασκεδάσουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button