ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε όλη τη χώρα

Κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, εισηγείται προς την κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου με «click away».

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε να τεθούν άλλες 4 περιφερειακές ενότητες και 5 δήμοι σε καθεστώς αυστηρού lockdown λόγω της αυξημένης διασποράς του κορονοϊού. Πρόκειται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός: Σε σκληρό lockdown μπαίνουν πέντε δήμοι και 4 περιφέρειες

Επίσης, κατά πληροφορίες, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας τη μελανή επιδημιολογική εικόνα στο σύνολό της τόσο για την Αττική όσο και για την επικράτεια που είναι στο βαθύ κόκκινο στο μεγαλύτερο τμήμα της, εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία προτεραιότητα θα έχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Και αυτό διότι παραμένουν πολύ περισσότερο καιρό σε τηλεκπαίδευση και πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στα θρανία.

Ταυτόχρονα η Γ’ Λυκείου είναι αυτή που προβληματίζει την κυβέρνηση λόγω και των Πανελλαδικών Εξετάσεων που πλησιάζουν και οι μαθητές έχουν κάνει σχεδόν όλη τη χρονιά μαθήματα μόνο μέσω υπολογιστή.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button