ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι τις γιορτές – Η απόφαση κυβέρνησης και ειδικών

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ειδικών και της υπουργού Υγείας Νίκης Κεραμέως ελήφθη η πρώτη απόφαση τα σχολεία να μείνουν κλειστά έως τις γιορτές.
Μάλιστα άγνωστο παραμένει εάν θα μπορούν να ανοίξουν και στις 7 Ιανουαρίου που έχει ορισθεί ως ημερομηνία κλειδί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, σε τηλε-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των ειδικών του υπουργείου Υγείας και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τις εορτές. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανότατα αύριο.

Η απόφαση αφορά κυρίως τα μικρά παιδιά, καθώς τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμενόταν ότι δεν θα ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα.

Αμφιβολίες και για τις 7 Ιανουαρίου

Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η κοινή απόφαση των δύο πλευρών είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Ωστόσο οι ειδικοί με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, εμφανίστηκαν και πάλι επιφυλακτικοί σχετικά με το νέο έτος και αν η χώρα θα είναι έτοιμη για να ανοίξουν τα σχολεία.

Οι ειδικοί μάλιστα διατύπωσαν την άποψη ότι θα εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση κοντά στην Πρωτοχρονιά ώστε να μπορούν να κρίνουν εάν είναι ασφαλές το άνοιγμα στις 7 Ιανουαρίου.

Πάντως σχεδόν οι μισοί ειδικοί της επιτροπής, μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, εξέφρασαν έντονους φόβους για τις 7 Ιανουαρίου και αν θα μπορεί να γίνει τότε το άνοιγμα των σχολείων, αφού σήμερα τα αυξημένα κρούσματα δεν δείχνουν επιδημιολογικά ότι η εικόνα θα αλλάξει άρδην έως τις 7 Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button