ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας σαρώνει τα νοσοκομεία για έκτακτα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Τι προβλέπει το Plan B

Τα έκτακτα μέτρα που αναμένεται να ενεργοποιήσει στο ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα

Επιτόπιο έλεγχο για την κατάσταση των νοσοκομείων πραγματοποιεί κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου Υγείας το οποίο βρίσκεται από χθες στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να ελέγξει υγειονομικά τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας της περιοχής που ασφυκτιούν από περιστατικά κορονοϊού.

Άλλωστε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%

Το κλιμάκιο βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα (3η Υγειονομική Περιφέρεια), με δεδομένο ότι το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει ανησυχητική πληρότητα στις κλίνες covid.

Οι ειδικοί έχουν μεταβεί στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας ενώ είναι μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτών ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος καθώς και η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Εξάλλου αναμένουν τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία όμως με την σημερινή τους εικόνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Το Plan B

Ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι το Plan B ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, μέσα στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να ενεργοποιηθεί περαιτέρω το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση επιπλέον κλινών, αλλά και να μετατραπούν δύο μικρά νοσοκομεία αποκλειστικά για covid. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Άγιος Παύλος και Άγιος Δημήτριος τα οποία αν χρειασθεί θα μπουν στη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ώστε να δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button