ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Αν χρειασθεί θα γίνει επίταξη και γιατρών

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας για τις ελλείψεις και πως θα καλυφθούν

Μετά τις ιδιωτικές κλινικές στις οποίες έγινε επίταξη το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σειρά φαίνεται πως έχουν μετά και οι γιατροί.
Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, εάν χρειασθεί θα γίνει επίταξη και γιατρών για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Αύξηση στις κλίνες covid σχεδιάζει το υπουργείο

Ήδη πάντως στα Νοσοκομεία οι ΜΕΘ ασφυκτιούν αφού ελάχιστα κρεβάτια είναι κενά ενώ το προσωπικό δίνει μάχη για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες εν μέσω ελλείψεων όμως.
Δείτε ΕΔΩ πόσες κλίνες ΜΕΘ είναι σήμερα άδειες: Κορονοϊός: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ – Κατειλημμένο το 82% – Αναλυτικά ανά Περιφέρεια

Οι προσλήψεις

Πάντως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να ενεργοποιηθούν οι ιδιώτες γιατροί, ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες θα γίνει επίταξη και γιατρών.
Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς επανέλαβε ο κ.Κοντοζαμάνης.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι η κυβέρνηση δέχεται καθημερινά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που δεν έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Και οι συνδικαλιστές του ΕΣΥ τονίζουν ότι ελάχιστες είναι οι προσλήψεις που έγιναν εν μέσω covid.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button