ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Λανθασμένα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Μπάχαλο με τους θανάτους και τους διασωληνωμένους

Μπάχαλο προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λανθασμένα κρούσματα. Ειδικότερα ο αρμόδιος Οργανισμός ο οποίος τον τελευταίο 1,5 χρόνο καταγράφει συστηματικά τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, δημοσιοποίησε παλιά στοιχεία σε ότι αφορά στους νεκρούς, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη χθεσινή έκθεση επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας αφού οι αριθμοί ήταν οι ίδιοι με την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Άγνωστο παραμένει πάντως πως στην λανθασμένη έκθεση του ΕΟΔΥ συμπεριλήφθηκε ένα στοιχείο (ο δείκτης RT) ο οποίος γνωστοποιείται συνήθως κάθε Τετάρτη και συνεπώς δεν τον περιείχε η έκθεση με τα κρούσματα της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός που από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει να γνωστοποιεί τα κρούσματα, έχει κατηγορηθεί για ασυνέπεια αφού ο χρόνος που δημοσιοποιούνται τα στοιχεία παραμένει …άγνωστο.

Συνήθως αναρτώνται στην ιστοσελίδα με μεγάλη καθυστέρηση, ακόμη και μίας ώρας, ενώ μπορεί να “ανέβουν” και πολύ νωρίτερα, με συνέπεια όμως να επικρατεί μπάχαλο με τα ΜΜΕ που καλούνται να τα δημοσιεύσουν. Διαβάστε ΕΔΩ την νέα έκθεση με τα σωστά κρούσματα που απέστειλε ο ΕΟΔΥ: Κορονοϊός: 890 νέα κρούσματα, 15 θάνατοι, 381 διασωληνωμένοι

Μάλιστα ο ΕΟΔΥ στον 1,5 χρόνο που έχει κληθεί επισήμως από την κυβέρνηση να καταγράφει τα κρούσματα, έχει κατηγορηθεί και για περίεργα “παιχνίδια” επικοινωνίας, αφού κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει επιλεκτικά με τη μορφή διαρροής, τον αριθμό των κρουσμάτων. Κάτι το οποίο είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button