ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Με καθυστέρηση το άνοιγμα της εστίασης – Όλα τα σενάρια

Τι μελετά η κυβέρνηση για την εστίαση

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Με καθυστέρηση το άνοιγμα της εστίασης – Όλα τα σενάρια

Κλειστές για εβδομάδες ακόμη αναμένεται να παραμείνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, καθώς σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν φαίνεται να εξετάζεται ένα πιθανό άνοιγμα.
Παρά τις πιέσεις που δέχονται τα κυβερνητικά στελέχη από επιχειρηματίες της εστίασης, προς ώρας δεν μελετάται το άνοιγμα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητας στο λιανεμπόριο ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, και τα καταστήματα της εστίασης περνούν σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε ένα πιθανό ταυτόχρονο άνοιγμα λιανεμπορίου και εστίασης θα αύξανε δραματικά τη διασπορά του κορονοϊού, τονίζουν και αρκετά μέλη της επιτροπής των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα σενάρια

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η εστίαση θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων μετά το τέλος Μαρτίου με πιθανό ένα πρώτο άνοιγμα περί τα τέλος Απριλίου ή μετά το Πάσχα.
Άλλωστε πρόσφατα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τουλάχιστον οι επιχειρήσεις catering θα δραστηριοποιηθούν στις αρχές Μαΐου.

copyright: Pixabay

Και στην περίπτωση της εστίασης υπάρχει έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση, καθώς ήδη πολλά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα υπερβολικά έξοδα χωρίς να υπάρχου εισοδήματα από το πολύμηνο lockdown.

Προς ώρας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τις επιχειρήσεις, έστω και περιορισμένα, αλλά πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι θα επιθυμούσε ένα όσο το δυνατόν συντομότερο άνοιγμα της εστίασης ώστε να ξεκινήσει η δραστηριότητα και να δοθεί μία οικονομική ανάσα στον κλάδο.

copyright: Pixabay

Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση βασικό ρόλο θα παίξει και ο καιρός, καθώς σε πρώτη φάση τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστούν να περάσουν εβδομάδες ακόμη μέχρι να μπορέσουν να ανοίξουν τις πόρτες τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button