ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Μεταφορά εξπρές γιατρών από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ

Τι αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr για τη μεταφορά ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία για να μεταφερθούν γιατροί από τις ιδιωτικές κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, το υπουργείο Υγείας.

Η αυξανόμενη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, αλλά και το λιγοστό προσωπικό του ΕΣΥ οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ξεκινήσει συνομιλίες με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής προκειμένου να μεταφερθούν με διαδικασίες εξπρές ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ιδιώτες γιατροί

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή και να επισπευσθεί η διαδικασία μεταφοράς των ιδιωτών γιατρών, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στο πως θα αμειφθούν οι ιδιώτες γιατροί που θα απασχοληθούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα συζητήσεις αυτό που εξετάζεται είναι να πληρώνονται από τις ιδιωτικές κλινικές για τις υπηρεσίες που θα παράσχουν στο δημόσιο σύστημα, και αντίστοιχα τα κρεβάτια που θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο Υγείας στον ιδιωτικό τομέα να αποζημιώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος της εβδομάδας, θα περιλαμβάνει την παραχώρηση κλινών από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς κορονοϊό αλλά από άλλα νοσήματα, για να μείνει covid free το ιδιωτικό σύστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και μεγάλων ιδιωτικών κλινικών είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν ασθενείς με covid στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η συζήτηση αυτή δεν τελεσφόρησε.

Άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην περίπτωση που επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς πριν μερικούς μήνες όταν είχε προωθηθεί ρύθμιση για την αμοιβή ιδιωτών γιατρών με 2000 ευρώ που θα απασχοληθούν στο ΕΣΥ, είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button