ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Μπαίνει όριο καλεσμένων σε γάμους και σε βαφτίσια έως 24 Αυγούστου- Μέχρι 50 άτομα

Η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας οδήγησε στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και όριο καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσια και άλλες δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε για τη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων: Νίκος Χαρδαλιάς: Τέλος τα εστιατόρια- μπαρ μετά τις 12 και στην Αττική

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Όριο στην εστίαση

Εφαρμογή όλου του πακέτου Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για τις 11.

Ειδικότερα για τα παραπάνω νησιά, από αύριο το πρωί στις 6, απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Τα μέλη των ομάδων αυξημένο κινδύνου που εργάζονται στο Δημόσιο, έως τις 31 Αυγούστου θα εργάζονται με τηλεργασία.

Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button