ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες από τον Αμερικανικό ΕΟΔΥ – Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και αερογενώς με μικροσταγονίδια

Ακόμη και σε απόσταση άνω των 1,8 μέτρων μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μεταδοθεί ο κορονοϊός

Νέα δεδομένα από τον Αμερικανικό ΕΟΔΥ, το γνωστό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας και νέες ανησυχίες για τον κορονοϊό.

Όπως διευκρινίζει το CDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπό ορισμένες συνθήκες, τα άτομα με covid -19 φαίνεται να έχουν προσβάλει άλλους που απέχουν περισσότερο από 6 πόδια δηλαδή πάνω από 1,8 μ.

Σημειώνεται όμως ότι αυτές οι μεταδόσεις του ιού πραγματοποιήθηκαν σε κλειστούς χώρους που είχαν ανεπαρκή αερισμό, όπου ο φορέας του κορονοϊού αναπνέει έντονα, όπως για παράδειγμα ενώ τραγουδά ή ασκείται.

Το CDC των ΗΠΑ επικαιροποίησε τις οδηγίες του για την Covid-19, σημειώνοντας ξεκάθαρα ότι ορισμένες φορές ενδέχεται να μεταδίδεται αερογενώς.

Οι νέες οδηγίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορισμένες μολύνσεις μπορεί να οφείλονται σε έκθεση στον ιό σε μικροσταγονίδια ή αερολύματα που παραμένουν στον αέρια από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες.

Η επικαιροποίηση αυτή αναγνωρίζει δημοσιευμένες αναφορές που έδειξαν ότι υπήρξαν κάποιες περιορισμένες, ασυνήθιστες περιστάσεις στις οποίες άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από την Covid-19 μόλυναν άλλους ενώ βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων μεταξύ τους ή ότι κάποιοι μολύνθηκαν λίγη ώρα αφότου ένας θετικός στον νέο κορονοϊό είχε φύγει από τον χώρο όπου βρίσκονταν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button