Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορoνοϊός: Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Τι προβλέπεται για αποστάσεις και διάθεση self test

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

Έρχονται αλλαγές στην λειτουργία καταστημάτων τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.λπ., μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που γνωστοποιεί πως τα νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου και ώρα 6:00.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ το νέο ωράριο προβλέπει την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30. Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.

Αυτή η πρόβλεψη πυροδότησε τα σενάρια τα self test να διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ. Νωρίτερα όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε νέα συμφωνία! Δείτε ΕΔΩ τι είπε: Self test: Προς νέα συμφωνία με τους φαρμακοποιούς – Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις

Για τα εμπορικά κέντρα

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button