ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Όχι lockdown αλλά νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα – Όλες οι πληροφορίες

Τι συζητείται στην κυβέρνηση για νέα μέτρα περιορισμού αλλά όχι lockdown

Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση να αποκλείει ένα καθολικό lockdown – κάτι που αποσαφήνισε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης – όμως στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία μπορεί να επιβληθούν το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν την πιθανότητα μέσα στον Δεκέμβριο και ειδικά τις πρώτες δύο εβδομάδες, να επιβληθούν νέα μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα προκειμένου να μπορέσει να σωθεί η εορταστική περίοδος.

Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι

Στόχος της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα τις εβδομάδες που θα οδεύουμε προς τις εορτές, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά η αγορά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

-Να επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με δεδομένο ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν παραμερίσει το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ διαπιστώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φορούν μάσκα ακόμη κι αν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της Αττικής προτείνουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους προφανώς και θα συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, καθώς εκτιμάται ότι ειδικά στις γιορτές θα υπάρχει συνωστισμός σε κεντρικούς δρόμους ειδικά όπου υπάρχουν καταστήματα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιβληθεί ακόμη και διπλή μάσκα ειδικά σε καταστήματα λιανεμπορίου ή ακόμη και στα σουπερμάρκετ, κάτι το οποίο άλλωστε έχει πέσει στο τραπέζι των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου υγείας εδώ και καιρό.

-Κατά τα άλλα ένα δεύτερο μετρό που συζητείται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι να υπάρξει περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης. Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει τους επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας με δεδομένο ότι παρέμειναν κλειστοί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα γι αυτό και δεν πρόκειται να επιβάλει λουκέτο.

Παρ’ αυτα θεωρείται βέβαιον ότι μεγάλο μέρος της διασποράς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γι’ αυτό και εξετάζεται εάν θα πρέπει να μπει περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα πρέπει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 11 το βράδυ ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός τις νυχτερινές ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button