Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΧωρίς κατηγορία

Κορονοιός: Όχι σε νέα μέτρα προς το παρόν – Τι αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνώμων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με αντικείμενο τα μέτρα για τον κορονοιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ασχολήθηκε με την κωδικοποίηση και απλοποίηση των μέτρων που της έχει ζητηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, τα μέλη της επιτροπής θα επιδιώξουν να απλοποιήσουν την ΚΥΑ των μέτρων, ενισχύοντας σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πιθανή αύξηση του τεστ στις δύο φορές την εβδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι απασχολούμενοι σε παιδικούς σταθμούς και παιδότοπους.

Ακόμη, αναμένεται να οριστεί ποιος ειναι ανοιχτός και ποιος κλειστός χώρος, όπως για παράδειγμα συνέβαινε με τους καπνιστές.

Η λήψη νέων μέτρων φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν, αν και για το επιχειρησιακό κομμάτι οι κατευθύνσεις δίνονται σε συνεργασία με την Κυβέρνηση. Αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν και στον επιδημιολογικό χάρτη, αλλά σε επίπεδο επεξεργασίας και απόδοσης δεδομένων, όχι σε σχέση με μέτρα.

 

.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button