ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Οι 5 περιοχές που οδεύουν προς lockdown μετά τη Μύκονο

Νέα τοπικά lockdown για 5 περιοχές σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αναμένονται ανακοινώσεις εάν δεν αλλάξει η εικόνα

Ανακοινώσεις για πιθανά νέα τοπικά lockdown σε νησιά που παρουσιάζουν επικίνδυνα αυξητική τάση στα κρούσματα, αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας από την κυβέρνηση. Εκτός κι αν γίνει ανατροπή και αλλάξει το επιδημιολογικό φορτίο μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα μέτρα στη Μύκονο.
Εξάλλου υπάρχουν νησιά που έχουν εξαιρετικά υψηλή αναλογία κατοίκων και κρουσμάτων ενώ ο δείκτης θετικότητας χτυπάει κόκκινο.

Πλέον οι ανησυχίες των ειδικών αλλά και των κυβερνητικών παραγόντων είναι έκδηλες, καθώς δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές που προβλέπουν νέα αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες εξαιτίας των πάρτι και των συναθροίσεων.

Πάντως μετά τη Μύκονο που θεωρείται η ναυαρχίδα του τουρισμού στη χώρα μας, η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές για περισσότερους ελέγχους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τουρίστες και κατοίκους ώστε να τηρούν τα μέτρα. Βέβαια τα μέτρα στη Μύκονο θεωρήθηκαν κίνηση …παραδειγματισμού, παρότι οι επιχειρηματίες και κάτοικοι του νησιού είναι πλέον στα κάγκελα μετά τους περιορισμούς.

Οι 5 περιοχές που καίνε

Ωστόσο υπάρχουν 5 νησιά και περιοχές που φαίνεται πως έχουν ξεφύγει από το όριο της επικινδυνότητας γι αυτό και όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει και εκεί τοπικά lockdown μετά τη Μύκονο.

Η Ίος

Πρώτη στη λίστα του κινδύνου είναι η Ίος αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 254 ανά 100.000 πληθυσμού. Χωρίς μάλιστα να υπολογιστούν όσοι δεν εξετάσθηκαν εργαστηριακά, όσοι παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα ή όσοι είναι ασυμπτωματικοί.

Στην Ίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, φαίνεται ότι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη διασκέδαση ακόμη και σε κλειστούς χώρους παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Γεγονός βέβαια που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί.

Το Ρέθυμνο

Ακολουθεί το Ρέθυμνο με μέσο όρο κρουσμάτων τα 92,9 ανά 100.000 πληθυσμού ενώ συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική τάση το φορτίο.

Η Πάρος

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται και η Πάρος, έστω κι αν οι ειδικοί αλλά και οι κυβερνητικοί ανησυχούν ότι η εικόνα θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες, επειδή ακριβώς μετά τα μέτρα στη Μύκονο πολλοί «μετακομίζουν» στην Πάρο για κανονική διασκέδαση, περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr.
Στην Πάρο καταγράφεται μέσο όρος κυλιόμενων κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο 36,4 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η Σαντορίνη

Ακολουθεί η Σαντορίνη με επίσης ανοδική τάση, ενώ τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα αυξάνονται σε σημείο που να γεμίσουν και οι κλίνες καραντίνας που υπήρχαν στο νησί, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η Σαντορίνη έχει 33,9 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Το Ηράκλειο

Και το Ηράκλειο συνεχίζει να απασχολεί τις υγειονομικές αρχές με δεδομένο ότι στην Κρήτη εντοπίζεται η μετάλλαξη Δέλτα σε υψηλό ποσοστό.
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 30,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button