ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Οι δύο μήνες που ανησυχούν επιστήμονες και αρχές

Δύο συγκεκριμένοι μήνες φαίνεται ότι απασχολούν ειδικούς και αρχές, καθώς τότε εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχει «ξέσπασμα» του κορονοϊού

Ο ερχόμενος Οκτώβριος αλλά και ο Ιανουάριος φαίνεται ότι απασχολούν δεόντως τους επιστήμονες αλλά και τις υγειονομικές αρχές, αφού εκτιμούν ότι μπορεί στους δύο αυτούς μήνες να υπάρχει έξαρσης της πανδημίας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον Οκτώβριο είναι ο μήνας όπου σιγά σιγά οι πολίτες θα αρχίσουν να κινούνται και σε κλειστούς χώρους ενώ είναι και η περίοδος που ξεκινά και η εποχική γρίπη.

Έτοιμες οι ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η συννοσηρότητα αυτή απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες αφού τα συμπτώματα των δύο ιών μοιάζουν, με συνέπεια οι πολίτες να σπεύδουν στις μονάδες υγείας να εξετασθούν και να υπάρχει κίνδυνος να πιεστεί το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Οι φόβοι των ειδικών για συννοσηρότητα γρίπης και κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο – Τι συνιστούν»

Κίνδυνοι και για τον Ιανουάριο

Ανησυχία υπάρχει φυσικά και για τον Ιανουάριο όπου συνήθως καταγράφονται και τα περισσότερα περιστατικά γρίπης. Τα νοσοκομεία μάλιστα κάθε χρόνο παρουσιάζουν ουρές στα εξωτερικά ιατρεία όπου συνωστίζονται ασθενείς με έντονα συμπτώματα.

Διοικητές Νοσοκομείων με αξιοκρατικά κριτήρια επιδιώκει η κυβέρνηση

Γι αυτό άλλωστε και φέτος εξαιτίας του covid-19 το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να ενεργοποιήσει όλες τις υγειονομικές Μονάδες προκειμένου οι ασθενείς που θα νοιώθουν τα πρώτα συμπτώματα να κατευθύνονται εκεί και να μη σπεύδουν μαζικά στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τις σχετικές προετοιμασίες: «Κορονοϊός: Σε συναγερμό προετοιμασίας το ΕΣΥ- Επιστρατεύονται 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον covid-19»

Πάντως μέχρι σήμερα το ΕΣΥ δεν φαίνεται να παρουσιάζει προβλήματα στη αντιμετώπιση των περιστατικών. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο το 20% των κλινών είναι αυτό το διάστημα καλυμμένο. Οι φόβοι βέβαια είναι για τους επόμενους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button