ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Έντονη ανησυχία των επιστημόνων της επιτροπής ότι το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων θα φέρουν έκρηξη κρουσμάτων

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών της επιτροπής, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς αλλά και των σχολείων είναι πιθανό να φέρουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα δεν έχει καταμετρηθεί και μία πιθανή αύξηση της διασποράς από τα Θεοφάνια γι αυτό και ανησυχούν ότι η εικόνα μπορεί να αλλάξει άρδην.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί θα αποφύγουν να δώσουν το πράσινο φως τόσο για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων όσο και του λιανεμπορίου το οποίο και προηγείται για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή με το φόβο των λουκέτων στην αγορά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση θέλει ταυτόχρονο άνοιγμα για Γυμνάσια και Λύκεια – Αποφασίζουν οι ειδικοί»

Οι φόβοι

Οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται και στο γεγονός ότι με την πτώση της θερμοκρασίας η διασπορά είναι ευκολότερη, γι αυτό και οι επόμενες εβδομάδες μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Μία πιθανή έκρηξη κρουσμάτων θα έφερνε πλήρη ανατροπή ξανά στον τρόπο ζωής μας με νέα κλεισίματα της αγοράς και άλλων δραστηριοτήτων.

Ανοικτό είναι ένα lockdown στην Αττική

Άλλωστε το σύστημα του «ακορντεόν» παραμένει πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η κόπωση των πολιτών μετά από 2 και πλέον μήνες lockdown – έστω και χαλαρού- ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για διασπορά του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button