ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα – Οι δύο βασικοί λόγοι

Τι κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν για την εστίαση μετά το Πάσχα

Προβληματισμένοι παραμένουν οι επιστήμονες της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το πως θα εξελιχθεί η επιδημία και ο κορονοϊός στη χώρα μας αμέσως μετά το Πάσχα οπότε ανοίγει και η εστίαση μετά από 6 ολόκληρους μήνες.

Το τραπέζι του Πάσχα

Σε ότι αφορά στο τραπέζι του Πάσχα οι ειδικοί δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαιτέρως για πιθανή μεγάλη διασπορά, μεταφέρουν μέλη της επιτροπής στο HealthReport.gr. Και αυτό διότι ο καλός καιρός ευνοεί τα τραπέζι σε εξωτερικούς χώρους όπου η μετάδοση είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες αναθάρρησαν λίγο, καθώς φαίνεται ότι στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα καταγράφεται μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων με τάσης ύφεσης. Ιδιαίτερα μάλιστα στην Πάτρα, τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, η ύφεση είναι αξιοσημείωτη τις τελευταίες εβδομάδες,

Συμπέρασμα που προκύπτει και από τους επιδημιολόγους της επιτροπής που κατέγραψαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Οι φόβοι για την εστίαση

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών σχετίζεται κυρίως με την εστίαση που ανοίγει αμέσως μετά το Πάσχα τη Δευτέρα στις 3 Μαΐου.

copyright: Pixabay

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν τους ειδικούς να ανησυχούν και βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων τους είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr:

1. Η εστίαση ανοίγει 6 μήνες μετά, με τους πολίτες να θέλουν να βγουν να διασκεδάσουν με κάθε τρόπο. Άλλωστε και οι ίδιοι οι επιστήμονες λαμβάνουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αφού τις τελευταίες ημέρες το να βρει κανείς τραπέζι ελεύθερο σε εστιατόριο είναι μάλλον μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

2. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται ακόμη οι μετακινήσεις εκτός νομού οι λεγόμενες διαπεριφερειακές μετακινήσεις, δεν αφήνει τους πολίτες να μετακινηθούν προς τα εξοχικά τους που πιθανώς να μείωνε την κίνηση στην εστίαση, ειδικά των μεγάλων πόλεων. Αποτέλεσμα όμως θα είναι – εκτιμούν ειδικοί στο HealthReport.gr– η μοναδική διέξοδος από τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα να είναι η εστίαση όπου ο φόβος είναι μην επικρατήσει συνωστισμός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button