ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για τους νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Νέα μέτρα συζητούνται λόγω της απόλυτης απελευθέρωσης ακόμη και στις περιοχές που βράζουν από κρούσματα

Έντονοι φόβοι επικρατούν στις υγειονομικές αρχές και το υπουργείο Υγείας για τους νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετά και την απώλεια τριών νέων ανθρώπων από κορονοϊό τα τελευταία 24ωρα.

Οι ανησυχίες των ειδικών και του υπουργείου Υγείας εστιάζονται πλέον και στους νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών, ενώ η έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για εμβολιασμό είναι άγνωστο εάν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού σε νέους από 18 έως 24 ετών κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνούν το 45%.

Μάλιστα η ανησυχία σχετίζεται πλέον και με την απελευθέρωση των μέτρων, αφού πλέον η διασκέδαση κινείται σχεδόν σαν να βρισκόμαστε στο 2019. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα που στενάζουν τα νοσοκομεία από τις νοσηλείες covid, η ψυχαγωγία συνεχίζεται κανονικά με πάρτι αλλά και σε νυχτερινά κέντρα.

Γι’ αυτό είναι πιθανό, ειδικά στις κόκκινες περιοχές, να επιβληθούν νέα μέτρα περιορισμού, παρότι όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθούν στην πράξη τα όποια νέα μέτρα, καθώς οι πολίτες παρουσιάζουν έντονη κόπωση και έχουν περάσει ήδη στη νέα κανονικότητα.

Οι εμβολιασμοί

Η σταδιακή υποχώρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα λόγω και των εμβολιασμών, προκαλεί φόβους στους ειδικούς ότι μπορεί εκτός των άλλων να υπάρξει αύξηση τόσο των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και της γρίπης. Γεγονός που θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας.
Άλλωστε φέτος η γρίπη θα επανεμφανιστεί παρότι είχε εξαφανισθεί από τη αρχή της πανδημίας λόγω των μέτρων προσωπικής προστασίας.

Το ζητούμενο είναι ότι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει στη χώρα για τον κορονοϊό, εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει καθηλωθεί το ποσοστό του εμβολιασμού στη χώρα και μέχρι σήμερα ο γενικός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πραγματοποιηθεί 6.301.143 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ενώ 201.523 είναι οι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης (τρίτη δόση) μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button