ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις που τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση – Τι μέτρα εξετάζονται

Υπ ατμόν ειδικοί και κυβέρνηση για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Σε έντονο προβληματισμό είναι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας αλλά και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων μεταλλαγμένου κορονοϊού και στη χώρα μας.

Οι αρμόδιοι είναι με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ώστε εάν επεκταθεί η διασπορά του μεταλλαγμένου κορονοϊού, να προχωρήσουν άμεσα σε νέα αυστηρότερα μέτρα.

Άλλωστε ο νέος μεταλλαγμένος κορονοϊός έχει αποδειχθεί ότι διασπείρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να επεκταθεί στη χώρα σε χρόνο ρεκόρ και να ανατραπεί η επιδημιολογική εικόνα.

Τα μέτρα

Στην περίπτωση που η διασπορά του μεταλλαγμένου κορονοϊού γίνει άμεσα και δεν ελεγχθεί, οι ειδικοί είναι έτοιμοι να εισηγηθούν το κλείσιμο δραστηριοτήτων που άνοιξαν πρόσφατα.
Εξάλλου η κυβέρνηση επιμένει ότι προέχει το θέμα της υγείας των πολιτών αλλά και η προστασία του ΕΣΥ.

Προς ώρας ο αριθμός των διασωληνωμένων κινείται κάτω από 300 αλλά η εικόνα μπορεί να ανατραπεί μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα τελευταία στοιχεία: «Κορονοϊός: 21 θάνατοι, 283 διασωληνωμένοι και 842 νέα κρούσματα»

Πάντως μία απόφαση ανατροπής της αγοράς θα γίνει με αιφνιδιαστικό τρόπο, καθώς ειδικοί και κυβέρνηση είναι έτοιμοι να κλείσουν και πάλι το λιανεμπόριο εάν υπάρξει εκθετική αύξηση του μεταλλαγμένου κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button