Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Οι τροφές που σηκώνουν ασπίδα απέναντι στην Covid -19

Οι τροφές που μπορούν να γίνουν η φυσική ασπίδα μας απέναντι στην Covid -19

Επειδή η τροφή μας είναι και το φάρμακό μας, η υιοθέτηση μιας διατροφικής καθημερινότητάς μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή «ασπίδας» εναντίον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayio Clinic ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που σηκώνουν ασπίδα απέναντι στην covid -19

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά.

Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.

 Βιταμίνη C

Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως:

πορτοκάλια, μανταρίνια,

ακτινίδια,

φράουλες,

γκρέιπ φρουτ,

πιπεριές κ.ά.

Ψευδάργυρος.

Ο ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Πηγές ψευδαργύρου αποτελούν τρόφιμα όπως:

τα στρείδια & τα οστρακοειδή

το κόκκινο κρέας

το αυγό

το κοτόπουλο

τα φασόλια

τα κάσιους

ο αρακάς

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button