ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: «Παγωμένα» ακόμη τα χειρουργεία σε πολλά νοσοκομεία – Τι ζητούν οι γιατροί

Περιορισμένος είναι ακόμη ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο ΕΣΥ εξαιτίας του κορονοϊού

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: «Παγωμένα» ακόμη τα χειρουργεία σε πολλά νοσοκομεία – Τι ζητούν οι γιατροί

Μπορεί τα περισσότερα νοσοκομεία ειδικά στη Αττική να έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα και οι πολίτες να εισέρχονται για να κάνουν το εμβόλιο, όμως τα χειρουργεία παραμένουν «παγωμένα».

Είναι ενδεικτικό ότι σε κάποια νοσοκομεία δεν πραγματοποιούνται οι απλές προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ακόμη και σε ποσοστό 80%, ενώ μόλις πρόσφατα αυξήθηκαν σε ορισμένα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο 50%.
Αποτέλεσμα όμως είναι να συσσωρεύονται περιστατικά και οι ασθενείς να μεταχρονολογούν τις ανάγκες τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το άμεσο μέλλον όταν περάσει η πανδημία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ) ζητούν την άμεση
επαναφορά της λειτουργίας των χειρουργείων στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2020 ενώ ειδικά για το Νοσοκομείο της Νίκαιας ζητούν να αυξηθούν άμεσα οι επεμβάσεις ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που δεν πάσχουν από covid.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα τα περισσότερα χειρουργεία πραγματοποιούνται κανονικά, παρότι είχαν μειωθεί σε έναν βαθμό τους προηγούμενους μήνες. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι είχε αποφασισθεί: «Κορονοϊός: Μειώνονται και στον ιδιωτικό τομέα τα χειρουργεία εν μέσω lockdown»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button