ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πάνω από 450.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών – Συναγερμός για τα Τρίκαλα και την τρίτη δόση

Ανμεβολίαστοι σε μεγάλο ποσοστό συμπολίτες μας άνω των 60 ετών

Ανεμβολίαστοι παραμένουν πάνω από 450.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών σε όλη τη χώρα. Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, παρότι αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που κλείνουν ραντεβού για την 1η δόση μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, χιλιάδες παραμένουν χωρίς το εμβόλιο.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο μέσος όρος των ραντεβού που κλείνονταν τον Νοέμβριο ήταν 3000, πλέον 150.000 άτομα έκλεισαν ραντεβού τις τελευταίες 10 μέρες για την 1η δόση.

Συναγερμός για τα Τρίκαλα

Κρίσιμη θεωρείται πάντως και η τρίτη δόση ειδικά για όσους είναι άνω των 60 ετών όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου. Μάλιστα στις περιφερειακές ενότητες όπου οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν κάνει τη 3η δόση καταγράφεται δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Τρικάλων όπου παρά την ύφεση κατά 30% των νέων κρουσμάτων, αυξάνεται σταδιακά η διάμεση ηλικία των νέων λοιμώξεων από 38 έτη που ήταν ο μέσος όρος στα 43 έτη πλέον. Και αυτό διότι στα Τρίκαλα ενδεικτικά καταγράφονται περισσότερα κρούσματα στις ηλικίες από 50 έως 70 ετών, όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου.
Το γεγονός απέδωσε η καθηγήτρια στην 3η δόση του εμβολίου που δεν γίνεται από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού στα Τρίκαλα μόνο 1 στους 4 έχει προσέλθει για αναμνηστική δόση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button