ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΧωρίς κατηγορία

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στην επικράτεια – Τι είπε για τις βόλτες σε πάρκα και παραλίες

Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα

Αυξητικές τάσεις εξακολουθεί να εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας αφού ο κορονοϊός εξακολουθεί να επελαύνει, παρά το συνεχόμενο lockdown. Όπως γνωστοποίησε η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, σήμερα στην επικράτεια υπάρχουν τουλάχιστον 16.500 ενεργά κρούσματα.

Στην Αττική τα ενεργά κρούσματα κυμαίνονται στα 8110 τα ενεργά κρούσματα ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 2000.

Πάντως σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 4% γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν όλη η χώρα βράζει από νέα κρούσματα.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι σύμφωνα με την καθηγήτρια, σχεδόν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, υπάρχει αυξητική τάση νέων κρουσμάτων.

Δεν κολλάμε σε εξωτερικούς χώρους

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά της κ.Παπαευαγγέλου στο θέμα των περιπάτων των πολιτών που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε, δεν κολλάμε όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους με έναν καφέ στο χέρι και τηρούμε τις αποστάσεις. Ούτε όταν καθόμαστε σε ένα παγκάκι σε απόσταση.

Η τοποθέτησή της αυτή πάντως φαίνεται πως έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση προσφάτως για τον κωδικό 6 στο sms 13033, περιορίζοντας τις μετακινήσεις εκτός των Δήμων για τους πολίτες. Μία απόφαση που ελήφθη προκειμένου να περιοριστούν κυρίως οι βόλτες σε παραλίες όπου ειδικά τα Σαββατοκύριακα καταγράφρεται συνωστισμός πολιτών δεδομένου ότι η εστίαση είναι κλειστή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button