ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Θα συνεχισθεί η αύξηση στους διασωληνωμένους για 1 με 2 εβδομάδες – Τι είπε για τα εμβόλια

Στην συνεχόμενη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα αναφέρθηκε η καθηγήτρια

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Θα συνεχισθεί η αύξηση στους διασωληνωμένους για 1 με 2 εβδομάδες – Τι είπε για τα εμβόλια

Θα συνεχισει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Άλλωστε τα σημερινά κρούσματα μπορεί να είναι κάπως μειωμένα αλλά οι διασωληνωμένοι είναι σε αριθμό ρεκόρ αφού έφθασαν τους 519. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: 72 νεκροί, 2.581 νέα κρούσματα και 519 διασωληνωμένοι σε 24 ώρες”

Και επειδή ακριβώς οι διασωληνωμένοι αναμένεται να αυξηθούν, θα πιεστεί κι άλλο το ΕΣΥ επεσήμανε η κ.Παπαευαγγέλου. 

Τάση σταθεροποίησης άλλα…

Ωστόσο η κ.Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι καταγράφεται μία τάση σταθεροποίησης στη χώρα, αλλά αυτή δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Τόνισε πάντως ότι σιγά σιγά αρχίζει να αποδίδει το lockdown.

Το εμβόλιο

Σε ότι αφορά το εμβόλιο που αναμένεται να κυκλοφορήσει, η καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα έχει απόλυτα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας.

Διευκρίνισε όμως ότι οι ειδικοί θα αναμένουν την ολοκλήρωση και δημοσίευση των μελετών ώστε να αποφανθούν με βεβαιότητα.
Επίσης σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός των πολιτών ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας στη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button