ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε σε δοκιμή για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε σε δοκιμή για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τον κορονοϊό απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Σύμφωνα, ωστόσο, με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.
Η κλινική δοκιμή του εμβολίου που αναπτύσσουν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, παρά τον θάνατο του εθελοντή, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

UPDATE

Σύμφωνα πάντως με νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν είχε λάβει το εμβόλιο που είναι σε πειραματικό στάδιο άλλα εικονικό φάρμακο (placebo).

Μάλιστα όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής ΟΙκονομικών της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος: “Ο Βραζιλιάνος εθελοντής που πέθανε συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου της Astra Zeneca αλλά δεν είχε πάρει το εμβόλιο. Είχε πάρει εικονικό εμβόλιο”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button