Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Ποια είναι τα τέσσερα νέα συμπτώματα

Μελέτη του Imperial αποκάλυψε τέσσερα νέα συμπτώματα

Νέα συμπτώματα εκτός των γνωστών βρήκε βρετανική μελέτη για τον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα μελέτη του Imperial College του Λονδίνου απέδειξε ότι τα ρίγη, η απώλεια όρεξης, οι πονοκέφαλοι και η μυαλγία μπορεί να αποτελούν ενδείξεις μιας λοίμωξης με Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Μετά την ανάλυση στοιχείων από πάνω από ένα εκατομμύρια άτομα στο διάστημα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 η έρευνα αναφέρει ότι τα νέα συμπτώματα προστίθενται στα «κλασικά» της Covid-19, όπως ο πυρετός, ο νέος επίμονος βήχας, η απώλεια της γεύσης και η ανοσμία, που περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει συντάξει το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η μελέτη της ομάδας REACT ( Real-time Assessment of Community Transmission) του Imperial College σημειώνει ότι υπάρχει κάποια ποικιλία συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία, αλλά τα ρίγη συνδέονται με την Covid-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πονοκεφάλους ανέφεραν ως επί το πλείστον νεαρά άτομα ηλικίας έως 17 ετών, αν και είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τα κλασικά συμπτώματα του πυρετού και του επίμονου βήχα. Η απώλεια της όρεξης ήταν συνηθέστερη στα άτομα ηλικίας 18-54 αλλά και σε εκείνα μεγαλύτερης ηλικίας ενώ η μυαλγία στην ηλικιακή ομάδα των 18-54 ετών.

Όσο πιο πολλά συμπτώματα εμφανίζει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ένα ποσοστό γύρω στο 60% των μολυσμένων ατόμων δεν ανέφεραν κανένα σύμπτωμα την εβδομάδα που προηγήθηκε του διαγνωστικού τους τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button