ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Ποια νησιά κινδυνεύουν με τοπικά lockdown μετά τη Μύκονο – Τι μέτρα εξετάζονται

Ποια μέτρα σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «πορτοκαλί»

Μετά τη Μύκονο ένα βήμα πριν την επιβολή των τοπικών lockdown φαίνεται ότι βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται κατακόρυφα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέο πονοκέφαλο σε ειδικούς και αρχές που βλέπουν πλέον ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου σφυροκοπά ανελέητα τη χώρα.

Εκτός από την Αττική που καθημερινά δίνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και άλλες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη αλλά και οι δημοφιλείς προορισμοί όπως, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Ίος, η Σαντορίνη και η Πάρος παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Δείτε ΕΔΩ τη γεωγραφική κατανομή σε όλη τη χώρα!

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με τοπικά lockdown

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποτυπώνουν την ραγδαία εξάπλωση του ιού καθώςτα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζουν αύξηση άνω του 500% στις εξής νησιωτικές περιοχές:

Πάρος
Ίος
Σαντορίνη
Ρέθυμνο
Ηράκλειο

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Πλέον οι ανησυχίες των ειδικών είναι έκδηλες καθώς δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές που προβλέπουν νέα αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται τα επιβληθούν μέτρα να έχουν απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί.

Αυτά περιλαμβάνουν:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

– «Σιωπητήριο» στη μουσική

– Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση

– Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών

– Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button