ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ποια νησιά παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων λόγω του Πάσχα – Τι δήλωσε η Β. Παπαευαγγέλου

Αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζουν πολλές περιοχές της χώρας λόγω του Πάσχα

Τοπική έξαρση κρουσμάτων καταγράφουν οι ειδικοί επιστήμονες, γεγονός που αποδίδουν στις συγκεντρώσεις που έγιναν την περίοδο του Πάσχα.
Μάλιστα διαπιστώνεται ότι τα νέα κρούσματα αφορούν σε νέους ανθρώπους οι οποίοι όπως φαίνεται πήγαν τις ημέρες του Πάσχα να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα κρούσματα ανά περιοχή: “Κορονοϊός: 1.077 κρούσματα στην Αττική, 215 στη Θεσσαλονίκη – Η κατανομή σε όλη τη χώρα”

Τα νησιά

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, σε πολλές περιφερειακές ενότητες υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.
Ενδεικτικά ανέφερε τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έξαρση κρουσμάτων παρουσιάζουν και τα εξής νησιά: Η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Νάξος και η Σκιάθος.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου ότι πολλές περιοχές που σήμερα παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων πριν το Πάσχα εμφάνιζαν μονοψήφια νούμερα σε νέα περιστατικά.

Οι νέοι

Ωστόσο το θετικό μέσα στις αρνητικές καταγραφές είναι το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα αφορούν σε νέους ανθρώπους και συνεπώς δεν νοσούν βαριά και δεν επιβαρύνεται το ΕΣΥ με νοσηλείες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέες λοιμώξεις αφορούν στις περιοχές αυτές σε άτομα από 20 έως 36 ετών, γι αυτό και η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων αφορά στα 40 έτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button