Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στο σώμα όταν εργαζόμαστε από το σπίτι

Αυτές είναι οι επιπτώσεις στο σώμα όταν εργαζόμαστε από το σπίτι

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Κορονοϊός: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στο σώμα όταν εργαζόμαστε από το σπίτι

Η καραντίνα ως μέτρο πρόληψης για την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Έτσι οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή, το άβολο κάθισμα στην καρέκλα, το τέντωμα του καρπού, προκαλούν πόνους σε όλο το σώμα.

«Αν περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσει ο πόνος, τότε ίσως είναι αργά», λέει ο Αλαν Χετζ, διευθυντής της ερευνητικής ομάδας ανθρωπίνων παραγόντων και εργονομίας στο πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις στο σώμα όταν εργαζόμαστε από το σπίτι

Πόνος στον λαιμό και τους ώμους

Ο πόνος στο λαιμό και στους ώμους πιθανώς οφείλεται στην κακή στάση του σώματος.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τοποθετούμε το τραπέζι ή γραφείο με τον υπολογιστή στο ύψος του αγκώνα και να αλλάζουμε τοποθεσία και στάση δυο φορές την ώρα για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Τα μάτια είναι κουρασμένα

Όταν κοιτούμε την οθόνη του υπολογιστή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μάτια εργάζονται πιο σκληρά με συνέπεια να εκδηλώνεται οπτική κόπωση.

Η Αμερικανική Ένωση Οφθαλμιάτρων συνιστά να κάνουμε ένα διάλειμμα διάρκειας 20 δευτερολέπτων κάθε 20 λεπτά, για να κοιτάξουμε κάτι που βρίσκεται 20 μέτρα μακριά.

Κράμπες στα πόδια

Οι κράμπες στα πόδια είναι σημάδια κακής κυκλοφορίας του αίματος και ο πόνος σημαίνει ότι δεν εργαζόμαστε σε καλή στάση του σώματος.

Ένας τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να προσαρμόσουμε το ύψος της καρέκλας ώστε τα πόδια να είναι ακουμπούν στο πάτωμα. Αν δεν είναι αυτό εφικτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υποπόδιο.

Πόνος στους καρπούς

Αν νιώθουμε πόνο στους καρπούς, ας τους κρατήσουμε σε επίπεδη και ίσια στάση. Πρέπει να δουλεύουμε σε πληκτρολόγιο και με ποντίκι που να κρατάει τους καρπούς σε σωστή στάση.

Πόνος στην πλάτη

Η κλίση του σώματος προς τα εμπρός, ασκεί πίεση στην οσφυϊκή χώρα, η οποία μετά μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στην πλάτη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button