ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές ανησυχούν ακόμη τους επιστήμονες

Ποια νησιά και περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Μπορεί σε όλη τη χώρα η επιδημιολογική εικόνα να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, όμως υπάρχουν ακόμη και τώρα περιοχές που προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς και τις υγειονομικές αρχές. Και αυτό διότι τα κρούσματα αν και κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζουν μια τάση αύξησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ακόμη και κατά 40%.

Οι περιοχές

Σύμφωνα με τους ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου υγείας, οι περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας «πρασίνισαν», με εξαίρεση τη Δυτική Αττική, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη Φλώρινα, όπου ακόμα καταγράφεται αρκετή διασπορά του ιού.

Μάλιστα όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Κως, η Θήρα, η Πάρος και η Μύκονος, «παρά το μικρό αριθμό των νέων κρουσμάτων βλέπουμε μία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου».

Γι αυτό και η Επιτροπή των ειδικών προτείνει εντατικοποίηση της επιδημιολογικής επιτήρησης στις τουριστικές περιοχές, καθώς και των ελέγχων στους εργαζόμενους του χώρου του τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button