ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πώς θα κλείνουμε τα ραντεβού στα φαρμακεία – Οδηγίες

Δείτε πως θα κλείνουμε τα ραντεβού στα φαρμακεία για τον εμβολιασμό

Στη μάχη για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μπαίνουν και τα φαρμακεία καθώς οι φαρμακοποιοί αποδέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το εγχείρημα του “Εθνικού εμβολιασμού”

Με την έλευση των πρώτων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας αρχές Ιανουαρίου, θα αξιοποιηθούν τα 10.000 φαρμακεία της χώρας ως σημεία όπου θα μπορεί ο πολίτης να κλείσει τα ραντεβού του με ένα ευρώ το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος.

Στόχος είναι να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

2. Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις.

Τι θα γίνει στο δεύτερο στάδιο

Σε δεύτερο στάδιο πιθανώς το επόμενο χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία για εκείνα, τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κος Απόστολος Βαλτάς.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ μέσω του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button