ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πως θα μαθαίνουμε τα μέτρα στην περιοχή μας από το κινητό;

Έρχεται εφαρμογή που θα δείχνει σε κάθε πολίτη τα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή του μόνο με τον ταχυδρομικό κώδικα!

Για να αποφευχθεί η σύγχυση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή αναπτύσσεται εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που θα ενημερώνει τους πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές να υπάρχει σύγχυση. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή του».

«Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή της σύγχυσης» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Νέα έκκληση για την τήρηση των μέτρων

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους και ειδικά τους νέους! Άλλωστε ο επιδημιολογικός δείκτης στην Αττική ανεβαίνει μέρα με την ημέρα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Αυξάνεται ραγδαία ο δείκτης Rt στην Αττική – Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα”

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους ζήτησε «να προσέχουν διπλά όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και στο σπίτι καθώς πολλά από τα κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά κυρίως από τα παιδιά τους. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει μεγάλη προσοχή και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button