Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδί

Κορονοϊός: Πώς θα πάνε τα παιδιά κατασκήνωση το καλοκαίρι – Νέες οδηγίες από το CDC

Νέες οδηγίες για τις κατασκηνώσεις από το CDC

Μπορεί φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά να μπορούν να πάνε σε κατασκηνώσεις, αλλά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ συστήνει να φοράνε μάσκες σχεδόν συνεχώς.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί τα παιδιά θα πρέπει να βγάζουν τη μάσκα τους στην κατασκήνωση μόνο όταν κολυμπούν, όταν κοιμούνται, όταν τρώνε ή πίνουν και θα πρέπει να προσέχουν να μην κολλάνε το ένα δίπλα στο άλλο, όταν κάνουν τις δραστηριότητες τους. Ειδικά την ώρα του φαγητού, θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Υπαίθριες δραστηριότητες

Το CDC δίνει έμφαση στο να γίνονται όσο γίνεται περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες στην κατασκήνωση, καθώς ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από το να συνωστίζονται τα παιδιά σε κάποιο κλειστό χώρο.

Όταν κάποια δραστηριότητα στην κατασκήνωση πρέπει να γίνεται μέσα, τόσο ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά και όλα τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, όπως επίσης ανοικτά πρέπει να είναι συνεχώς τα παράθυρα των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά των κατασκηνώσεων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν:

να μοιράζονται παιγνίδια και βιβλία,

κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του ατομικό ντουλαπάκι για τα προσωπικά είδη του,

όπως και το δικό του στρώμα ύπνου (που πρέπει να απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση),

τα αθλήματα σε κλειστό χώρο.

Οι ομαδικές κατασκηνωτικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, χορωδίες και παιγνίδια πρέπει να γίνονται σε ανοικτούς χώρους.

Η χρήση μάσκας στις κατασκηνώσεις δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και όλο το προσωπικό και τους εθελοντές, αν και εξετάζεται κατά πόσο πρέπει να γίνει εξαίρεση για όσους έχουν εμβολιασθεί πλήρως και με τις δύο δόσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button