ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πως θα πηγαίνουν εμβολιασμένοι και μη στον οδοντίατρο: Πότε χρειάζεται rapid test

Δείτε τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ασθενείς

Μετά το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε όσον αφορά τα μέτρα για την προσέλευση των ασθενών στα οδοντιατρεία, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία – έπειτα και από τις σχετικές διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας – γνωστοποιεί τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης ασθενών και συνοδών τους.

Σημειώνεται πως αρχικά το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά πως τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορονοϊό πριν την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο (οι πρώτοι με PCR τεστ και οι δεύτεροι με rapid test).

Συγκεκριμένα μετά τις νέες οδηγίες:

Ο συνοδός του ασθενή – εφόσον επιβάλλεται η παρουσία του – πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Διαφορετικά πρέπει να διαθέτει rapid test 48 ωρών.

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.

Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή η εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας προσέρχονται με την εξέταση, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολείο, δηλαδή με self test 48 ωρών.

Τέλος να σημειωθεί πως οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέρχονται επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button