ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πόσα τεστ βρέθηκαν θετικά από τουρίστες που επέστρεψαν από Μύκονο Πάρο Σαντορίνη μέσω του Ελ. Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος σε 3000 τουρίστες από Μύκονο Πάρο Σαντορίνη που υποβλήθηκαν υποχρεωτικά σε τεστ

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πόσα τεστ βρέθηκαν θετικά από τουρίστες που επέστρεψαν από Μύκονο Πάρο Σαντορίνη μέσω του Ελ. Βενιζέλος

Σε υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό είχε υποβάλλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους 3000 τουρίστες ξένους και Έλληνες που είχαν επιστρέψει μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας στην πρωτεύουσα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γίνει: «Κορονοϊός: Υποχρεωτικά τεστ σε 3000 επιβάτες που επιστρέφουν από Μύκονο Πάρο Σαντορίνη στο αεροδρόμιο»

Οι αρχές είχαν άλλωστε θορυβηθεί ότι τα τρία αυτά νησιά θα γέμιζαν με νέα κρούσματα κορονοϊού την Αττική, γι αυτό και υποχρέωσαν όσους επέστρεφαν να υποβληθούν θέλοντας και μη σε τεστ.

Μόνο 11 θετικά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr από τα 3000 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, θετικά βρέθηκαν μόνο 11 δείγματα. Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 55 πτήσεις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη.

Πάντως ο υποχρεωτικός εργαστηριακός έλεγχος θα συνεχισθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε όσους θα επιστρέψουν από τα τρία αυτά νησιά.

Το μέτρο ελήφθη εκτάκτως από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και μετά από πρόταση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας, καθώς υπήρχαν φόβοι για διασπορά του κορονοϊού στην Αθήνα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τα συγκεκριμένα νησιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button