ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πόσοι βρέθηκαν θετικοί στην Κυψέλη στους τυχαίους ελέγχους του ΕΟΔΥ

Τι έδειξαν τα rapid τεστ που πραγματοποιήθηκαν για τρεις ημέρες στην Κυψέλη

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πόσοι βρέθηκαν θετικοί στην Κυψέλη στους τυχαίους ελέγχους του ΕΟΔΥ

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα στην περιοχή της Κυψέλης αφού πρόκειται για ένα σημείο όπου οι ειδικοί έχουν καταγράψει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού.

Γι αυτό άλλωστε και επί τρεις ημέρες τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τυχαίους ελέγχους στον πληθυσμό.

Τα κινητά συνεργεία (ΚΟΜΥ) του Οργανισμού στη διάρκεια των τριών ημερών (25, 26, 27 Σεπτεμβρίου) διενήργησαν συνολικά 1.600 τεστ, από τα οποία τα 28 βρέθηκαν θετικά (17 αφορούν Έλληνες και 11 αλλοδαπούς).

Μόνο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έγιναν 550 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 11 θετικοί (6 Έλληνες, 5 αλλοδαποί – 8 άνδρες και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, δεδομένου ότι αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές διασποράς του κορονοϊού. Στόχος να εντοπισθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά κρούσματα του κορονοϊού ώστε να κινητοποιηθούν και οι πολίτες.

Άλλωστε στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει σημάνει συναγερμός εδώ και αρκετές εβδομάδες, αφού τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίζονται στην Αττική είναι στην καρδιά της πόλης.

Μόνο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου κατεγράφησαν στην Αττική 118 νέα κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button