Κορονοϊός: Πόσοι υγειονομικοί από Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ εμβολιάσθηκαν – Πονοκέφαλος οι κενές θέσεις

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Φουλάρουν τις «μηχανές» οι αρμόδιες αρχές αλλά και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να κατορθώσουν να πείσουν έστω την τελευταία στιγμή τους υγειονομικούς να εμβολιασθούν για τον κορονοϊό πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι υγειονομικοί τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Διαφορετικά θα μπουν σε αναστολή εργασίας.

Η ΠΦΥ

Στα νοσοκομεία αλλά και τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αναμένεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα, καθώς όσοι μπουν σε αναστολή είναι άγνωστο πώς και πότε ακριβώς θα αντικατασταθούν.

Το υπουργείο Υγείας είναι σε έντονο προβληματισμό, αφού αναμένεται μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας να δημιουργηθούν 3800 κενά από υγειονομικούς που θα πρέπει να αποχωρήσουν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιασθεί – Συναγερμός για 3800 κενά λόγω των αναστολών»

Αντίστοιχα προβλήματα πάντως αναμένεται να προκύψουν και στις δομές της ΠΦΥ, στα Κέντρα Υγείας δηλαδή και τις ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που καταγράφουν οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 1ης ΥΠΕ της Αθήνας δηλαδή, το 91% του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιασθεί, το 80% του νοσηλευτικού προσωπικού, το 74% του διοικητικού 74% ενώ το λοιπό προσωπικό έχει εμβολιασθεί σε ποσοστό 80%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, και στις περίπτωση των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ θα υπάρξουν κενά σε θέσεις από εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή.
Προς ώρας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά λύσεις αφού δεν έχει βρει ακόμη πως θα αντιμετωπίσει τις μαύρες τρύπες, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, αφού όσο γρήγορα και να γίνουν προσλήψεις δεν είναι δυνατόν το σύστημα να είναι έτοιμο τη 1η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα