ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Όλα τα σενάρια

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σειρά έχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Όλα τα σενάρια

Ανοίγει σταδιακά η χώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου ενώ πλέον το βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα σχολεία και πότε αυτά θα ανοίξουν.

Όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας που θα δημιουργηθεί μετά από 15 ημέρες αφού οι ειδικοί της επιτροπής θέλουν να δουν εάν η απότομη αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους από το λιανεμπόριο μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιθανό 3ο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο φόβος όλων.

Προς ώρας η εικόνα δεν είναι απογοητευτική αλλά δεν αφήνει και περιθώρια για χαλάρωση, καθώς τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ειδικά στην Αττική η ισορροπία είναι εύθραυστη. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα κρούσματα που βρέθηκαν χθες τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα: «Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 320 νέα κρούσματα – 139 στην Αττική, 35 στη Θεσσαλονίκη»

Τα σχολεία

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιορτές δεν επιβάρυναν τελικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, γεγονός που κάνει πολλά κυβερνητικά στελέχη να ευελπιστούν πως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα επιδράσει αρνητικά, εάν τουλάχιστον τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Οι ειδικοί είναι επί ποδός και εξετάζουν σχεδόν καθημερινά την επιδημιολογική κατάσταση. Αναμένεται πάντως να συνεδριάσουν επισήμως και πάλι την Παρασκευή για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Μέχρι τότε θα συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά ώστε να διαπιστώσουν οι αρχές εάν τηρούνται όλα τα μέτρα.
Ούτως ή άλλως όμως και στο λιανεμπόριο τα μέτρα που ισχύουν θεωρούνται αυστηρά και περιορίζουν μία πιθανή διασπορά.

Να σημειωθεί ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει με την απαγόρευση μετά τις 21:00.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button