ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πότε θα φανεί η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων

Πότε εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα φανεί η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ξεκίνησαν σήμερα

Σε 14 ημέρες θα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν τα νέα μέτρα που ξεκινούν να εφαρμόζονται από σήμερα , θα έχουν αποτελεσματικότητα.
Άλλωστε στόχος των αρχών είναι να μειωθούν τα νέα κρούσματα που θα καθημερινά έχουν αυξητικές τάσεις. Μάλιστα πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως αν συνεχίζουμε έτσι τον Νοέμβριο μπορεί να κρούσματα να φθάσουν και τα 1400 ημερησίως.

Γι αυτό και ξεκινά η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων, της χρήσης μάσκας παντού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί.
Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν το βράδυ: «Χαρδαλιάς: Πως θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές»

Πιο δύσκολα στις μεγάλες πόλεις

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν τα νέα μέτρα θα φέρουν τη χώρα μας σε μία καλύτερη κατάσταση.

Πάντως στις μεγάλες πόλεις φαίνεται ότι για να αποδειχθούν αποτελεσματικά τα νέα μέτρα θα χρειασθεί περισσότερο χρόνος. Όπως είπε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά σε 14 ημέρες θα αξιολογήσουμε τα μέτρα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button