ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Προχωρά το Ρωσικό εμβόλιο – Ξεκινούν δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές

Κοντά 40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το Sputnik το Ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Προχωρά το Ρωσικό εμβόλιο – Ξεκινούν δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές

Περίπου 40.000 θα είναι οι εθελοντές που θα εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών ενώ ήδη μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές, δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου.

«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές. Δηλαδή στην πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Μέση Ανατολή, στη Βραζιλία , στην Ινδία, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες.

Ελπίδες για το εμβόλιο

Μετά τη διακοπή των κλινικών μελετών για το εμβόλιο της Οξφόρδης που προκάλεσε συναγερμό σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται ότι πολλοί εστιάζουν τις ελπίδες τους στο Ρωσικό παρότι υπάρχουν αντίστοιχα πολλοί που το αμφισβητούν.
Άλλωστε σύμφωνα με τον καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, το Ρωσικό εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα μόνο σε 17 άτομα.

Όποιο εμβόλιο όμως και να βγει στη Ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και ασφαλές. Διαβάστε ΕΔΩ τις διαβεβαιώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Μόνο εάν είναι ασφαλές θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη διαβεβαιώνει η Κομισιόν»

Πάντως αυτό που καθίσταται σαφές είναι πως γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα παράξει πρώτος ένα εμβόλιο, η Ανατολή ή η Δύση. Άλλωστε στο «χρηματιστήριο» της υγείας λόγω της πανδημίας, θα εκτοξεύσει τα κέρδη του τυχερού που θα προλάβει να βγάλει πρώτος ένα εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Η μάχη για το εμβόλιο – Τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι και πως απαντούν ΗΠΑ Ευρώπη

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button