ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Προς κορύφωση το κύμα της Όμικρον 2 – Τι είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

Τι είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον 2 η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

Προς κορύφωση βαίνει το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον 2 στην Ελλάδα καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων νοσηλειών υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.

‘Όπως ανέφερε βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον 2 και πρόσθεσε ότι προκαλεί ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις διάμεσες ηλικίες. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες. Σήμερα έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς. Μικρή αύξηση των νέων διασωληνώσεων σε Αττική και νότια Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο που φτάνουν τα 176.000”, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πλέον η διάμεση ηλικία κρουσμάτων είναι τα 41 έτη. Για τους παραπάνω λόγους δεν θα γίνει καμία άρση μέτρου μέχρι τέλος Απριλίου.

“Παρατηρείται μείωση της διασποράς και των θανάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 122 εκατομμύρια self test. “Οι ευπαθείς ομάδες και οι μη εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να υποτίμησουν τον ιό. Οι ευπαθείς ομάδες όταν διαγνωστούν θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button