ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Προς παράταση τα sms για εστίαση και λιανεμπόριο

Από 15 Μαΐου η κατάργηση του SMS

Προς παράταση τα sms για εστίαση, λιανεμπόριο και μετακινήσεις γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να αποστέλλουν στο 13033 sms τουλάχιστον έως και τις 15 Μαΐου οπότε θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αν και ήταν γνωστό από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης για κατάργηση του sms με το δεδομένο του ανοίγματος της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, τελικά τα γραπτά μηνύματα στο 13033 θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στη ζωή μας, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε για κάποιες δραστηριότητες.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα στις 6 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και μεταξύ αυτών αναμένεται να διευκρινίσει και τι ακριβώς θα ισχύει για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης (καφέ, εστιατόριο). Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν ο υπ. Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά πάντως τον περιορισμό στις διαδημοτικές μετακινήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταργηθεί και οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και σε άλλους δήμος πέραν του Σαββατοκύριακου. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι από τη Δευτέρα διευρύνεται και το ωράριο των μετακινήσεων, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 11 το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button