ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ρεκόρ rapid test σε 24 ώρες από τα νέα μέτρα – Ξεπέρασαν τα 330.000

Αύξηση 200% από το τελευταίο ρεκόρ στον αριθμό των rapid test κατέγραψε ο ΕΟΔΥ

Απότομη αύξηση 200% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ, καταγράφηκε στον αριθμό των rapid test  για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα με βάση το επιδημιολογικό δελτίο της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, συνολικά έγιναν 348.038 rapid test σε όλη τη χώρα. Από αυτά, μόνο τα 17.828 ήταν PCR και τα υπόλοιπα 330.210 ήταν rapid.

Ρεκόρ λόγω μέτρων

Τα τεστ αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των σχολείων, αλλά κυρίως λόγω των νέων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατεγράφησαν ουρές στα ιδιωτικά διαγνωστικά για rapid test από ανεμβολίαστους, όπως έγραψε το HealthReport.gr

Από τα σχολεία, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, υπήρξαν περίπου 1.500 self test που βγήκαν θετικά. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάστηκαν επαλήθευση με rapid test.

Ωστόσο, τον αριθμό των τεστ φέρεται να έχει εκτοξεύσει η υποχρέωση όλων των υπαλλήλων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για ένα τεστ την εβδομάδα, η υποχρέωση τεστ όσων θέλουν να μετακινηθούν εκτός από πλοία και αεροπλάνα, με ΚΤΕΛ και τρένα, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν και το πρώτο από τα δύο τεστ της εβδομάδας όσοι εργάζονται στον τουρισμό, τις κουζίνες και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Σύμφωνα πάντα με την επεξεργασία των δεδομένων από το δελτίο του ΕΟΔΥ, η θετικότητα διαμορφώνεται μόλις στο 0,84 (2,4% ο μέσος όρος της προηγούμενης εβδομάδας), καθώς τα κρούσματα που προέκυψαν από τα υπερπολλαπλάσια τεστ ήταν μόλις 28,36% πάνω από τον μέσο όρο των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button