ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με αυστηρούς ελέγχους και μπλόκα – Οι φόβοι για το τρίτο κύμα

Πως θα γίνουν οι μετακινήσεις. Σαφάρι ελέγχων από την αστυνομία

Μία τελείως διαφορετική Πρωτοχρονιά θα κάνουν φέτος οι Έλληνες αφού θα διακατέχεται από αυστηρούς ελέγχους και περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.

Η πανδημία που συνεχίζει να σαρώνει και τη χώρα μας, επιβάλει αυστηρά μέτρα και με την αλλαγή του χρόνου, καθώς οι ειδικοί αλλά και οι αρχές φοβούνται πως στα μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε 3ο κύμα της επιδημίας στη χώρα μας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Φόβοι για 3ο κύμα μετά τις 15 Ιανουαρίου – Τι θα κρίνει την άρση των μέτρων»

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν έκκληση να είμαστε και πάλι προσεκτικοί την Πρωτοχρονιά, ώστε στα μέσα Ιανουαρίου να μην καταγραφεί έκρηξη νέων κρουσμάτων.

Βέβαια πολλοί επιστήμονες της επιτροπής εκτιμούν ότι θα έχουν και πάλι νέα διασπορά και τα ημερήσια κρούσματα θα ξεπερνούν για άλλη μία φορά τα 2000. Γεγονός που θα οδηγήσει την κυβέρνηση περί τα μέσα Ιανουαρίου σε ένα άλλο πιο αυστηρό lockdown, προειδοποιούν κυβερνητικοί παράγοντες.

Σαφάρι ελέγχων

Γι αυτό και το βράδυ της αλλαγής του χρόνου τους δρόμους θα σαρώνουν μπλόκα της αστυνομίας αλλά και των άλλων ελεγκτικών αρχών, ώστε να αποτραπεί συγκέντρωση πολλών ατόμων στα σπίτια για την πρωτοχρονιά. Αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνονται και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όπου υπάρχει καταγγελία για πάρτι σε σπίτια ή συγκεντρώσεις πολλών ατόμων θα μπαίνει ακόμη και η αστυνομία με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Η μετακίνηση θα επιτρέπεται έως τις 22:00 το βράδυ αφού τότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 5:00 το πρωί, ενώ θα πρέπει πριν την απαγόρευση να στέλενται sms στο 13033 με τον κωδικό 6. 

Η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να μην επιτρέψει πάρτι αλλά και μεγάλα τραπέζια με πολλά άτομα, δεδομένου ότι επιδιώκει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου αλλά και σταδιακά να ανοίξει και η αγορά, ώστε να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις που αιμορραγούν οικονομικά εδώ και μήνες.

Μάλιστα όπως έλεγε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας στο HealthReport.gr, εάν δεν καταγραφεί μεγάλη διασπορά μετά τις γιορτές είναι πιθανό να εξετασθεί το σενάριο να ανοίξει με μέτρο και με προσοχή ακόμη και η εστίαση περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Όμως οι περιορισμοί θα είναι άκρως αυστηροί και με λιγότερα άτομα από ότι πριν το lockdown και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ειδικοί πάντως θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου για να κρίνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και τα νέα κρούσματα που θα έχουν προκύψει από τα Χριστούγεννα. Τότε θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. Για την πιθανή διασπορά από την Πρωτοχρονιά, η εικόνα θα καταγραφεί κοντά στις 15 Ιανουάριου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button