ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σαρώνει η Μετάλλαξη Όμικρον την Περιφέρεια – Ποιες περιοχές παρουσιάζουν δραματική αύξηση

Ενώ τα κρούσματα παρουσιάζουν σταθεροποίηση η Μετάλλαξη Όμικρον "μετακινείται" προς την Περιφέρεια

Σαρώνει η Μετάλλαξη Όμικρον τις περιφερειακές πόλεις καθώς το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο μετακινείται από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε μικρές πόλεις της Περιφέρειας.
Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ενώ πλέον καταγράφεται σταθεροποίηση στα κρούσματα στις μεγαλουπόλεις, πλέον η Μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη διασπορά στην περιφέρεια.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιες περιοχές φλέγονται

Όπως σημείωσε η κ.Παπαευαγγέλου, πλέον καταγράφονται πολλά κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον στα νησιά αλλά και στην Κρήτη, ενώ ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε περιοχές όπως: στην Ξάνθη, στη Φωκίδα, στον Έβρο, στη Καστοριά και στη Φθιώτιδα.

Αύξηση εισαγωγών

Πάντως μπορεί η Μετάλλαξη Όμικρον να έφερε μία σχετική μείωση της νοσηρότητας και σταθερότητα σε ότι αφορά στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές.

Ειδικότερα σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση κατά 40% στις εισαγωγές σε άτομα άνω των 55 ετών. Είναι ενδεικτικό ότι 7 στους 10 που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι άνω των 55 ετών, ενώ 6 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button