ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σαρώνεται η Αθήνα με τεστ μέχρι τέλος της εβδομάδας – Τι θα αποφασισθεί

Με τεστ θα σαρώσει το κέντρο της Αθήνας και τις επόμενες ημέρες ο ΕΟΔΥ για να βρεθούν τα πιθανά θετικά κρούσματα

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Σαρώνεται η Αθήνα με τεστ μέχρι τέλος της εβδομάδας – Τι θα αποφασισθεί

Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού παραμένει το κέντρο της Αθήνας, αφού όλο και περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στην καρδιά της πρωτεύουσας. Γι αυτό και ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να σαρώνει τις γειτονιές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να έχουν πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερα rapid τεστ.

Ήδη μόνο τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου εντοπίσθηκαν 197 νέα κρούσματα στην Αττική, τα περισσότερα στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των 269 νέων κρουσμάτων σήμερα 28 Σεπτεμβρίου – Όλες οι περιοχές»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη.

Έλεγχοι πριν τα μέτρα

Πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν αποφασίσει οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, εάν τα μέτρα που ελήφθησαν στη Αττική από τις 21 Σεπτεμβρίου απεδείχθησαν αποτελεσματικά ώστε να κάνουν και τις σχετικές τους εισηγήσεις.

Οι επιστήμονες θα εξετάσουν λεπτομερώς τα νέα κρούσματα αλλά και την επιδημιολογική καμπύλη και πως αυτή κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τα μέτρα. Άλλωστε οι περιορισμοί ξεκίνησαν πριν από 1,5 εβδομάδα, ενώ για την καταγραφή των νέων περιστατικών απαιτούνται από 10 έως 14 ημέρες. Δείτε ΕΔΩ εντοπίσθηκε στο κέντρο χθες: «Κορονοϊός: Πόσοι βρέθηκαν θετικοί στην πλατεία Κουμουνδούρου στους τυχαίους ελέγχους του ΕΟΔΥ»

Μόλις διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα ή όχι των μέτρων, οι ειδικοί θα προτείνουν στην κυβέρνηση τι πρέπει να ακολουθήσει. Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιον- μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– ότι τα ήδη υπάρχοντα μέτρα θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Όμως στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η επιδημιολογική καμπύλη δεν κάμπτεται στην Αττική και ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει, είναι σφόδρα πιθανό να αλλάξει εκ νέου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να επιβληθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button