ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στις περιοχές που «βράζουν» – Οι φόβοι των αρχών

Με εντατικούς ελέγχους σε δημόσιους χώρους όπου είναι πιθανό να υπάρχουν συναθροίσεις πολιτών, θα επιχειρήσουν οι αρχές να ελέγξουν τη διασπορά του ιού

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στις περιοχές που «βράζουν» – Οι φόβοι των αρχών

Σε πάρκα, πλατείες, καταστήματα αλλά και ταράτσες όπου πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι γίνονται πάρτι, θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα οι ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τους “απείθαρχους” πολίτες που δεν υπακούνε στα μέτρα.

Τα 865 νέα κρούσματα που εντοπίσθηκαν χθες Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχουν προκαλέσει έντονους φόβους στις υγειονομικές αρχές, αφού ο αριθμός μπορεί εύκολα να ξεφύγει και να φθάσει στο επικίνδυνο φράγμα των 1000 νέων περιπτώσεων καθημερινά. Δείτε ΕΔΩ που εντοπίσθηκαν τα 865 νέα κρούσματα αναλυτικά: «Κορονοϊός: Η κατανομή των 865 νέων κρουσμάτων σήμερα 21 Οκτωβρίου – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Οι έλεγχοι

Αστυνομικά μπλόκα αλλά και συνεργεία άλλων ελεγκτικών αρχών, σκοπεύουν να «σαρώσουν» τις πόλεις και τις γειτονιές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να συγκρατήσουν το κύμα της νέας διασποράς που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου οι προειδοποιήσεις των αρχών προς τα αρμόδια υπουργεία είναι πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και η ανησυχία είναι μην σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στον αριθμό 1000.

Αυτό φαίνεται πως αποτελεί και τον αριθμό «κλειδί» για τους επιδημιολόγους, πριν εισηγηθούν νέα αυστηρότερα μέτρα ειδικά για τις περιοχές που καίνε.

Η Αττική

Και μπορεί τις τελευταίες ημέρες σχεδόν τα μισά καθημερινά κρούσματα να εντοπίζονται σε πόλεις εκτός της Αττικής, όμως η περιοχή της πρωτεύουσας αποτελεί το μόνιμο άγχος των ειδικών. Άλλωστε η πολυπληθής Αθήνα, είναι δύσκολο να ελεγχθεί, μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr, και ειδικά το κέντρο της πόλης.

Γι αυτό και η αστυνομία αναμένεται να αυξήσει τις περιπολίες της ειδικά τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα σε ανοικτούς χώρους όπως πλατείες και πάρκα με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εξάλλου σε αυτά τα σημεία έχει διαπιστωθεί ότι συγκεντρώνονται πολλοί κάτοικοι και ειδικά νέοι για να διασκεδάσουν, δεδομένου ότι τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασής κλείνουν τα μεσάνυκτα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button