ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σχεδόν τα μισά κρούσματα νέοι από 18 έως 39 ετών

Τους νέους χτυπά πλέον ξεκάθαρα ο κορονοϊός, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 39 έτη. Τι δείχνουν οι αριθμοί του ΕΟΔΥ

Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προστατεύονται πια από τον κορονοϊό, με συνέπεια ο λεγόμενος και ως αόρατος εχθρός να βρίσκει εύφορο έδαφος στους νέους ανθρώπους. Είναι άλλωστε εκείνοι που χαλάρωσαν δεόντως το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μη δείχνουν και τη δέουσα προσοχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ρεκόρ των νέων 293 νέων κρουσμάτων που κατεγράφησαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου, τα 22 αφορούσαν άτομα νεαρά που είχαν επιστρέψει από τις διακοπές τους. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά που εντοπίσθηκαν: «Κορονοϊός: Πού εντοπίσθηκαν τα 293 νέα κρούσματα – Όλες οι περιοχές»

Γι αυτό άλλωστε και οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να αυτοπεριορίζονται για 7 με 10 ημέρες, ώστε να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Οι ηλικίες

Πάντως με βάση την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 39 έτη.
Και από την αρχή όμως της πανδημίας, στη χώρα μας σχεδόν τα μισά περιστατικά κορονοϊού αφορούν νέους ανθρώπους από 18 έως 39 ετών.
Ειδικότερα από το σύνολο των 9280 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα 3828 δηλαδή ποσοστό 45,1%, αφορούν σε άτομα από 18 έως 39 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι με βάση πρόσφατη καταγραφή του παρατηρητηρίου covid-19 που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση, πριν από λίγες ημέρες ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 36 έτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button