ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – σχολεία: Από τις 2 Απριλίου οι ειδοποιήσεις στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εμβολιασθούν με αδιάθετες δόσεις

Από την Παρασκευή θα αρχίζουν να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να εμβολιασθούν

Ξεκινά την Παρασκευή 2 Απριλίου η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, που θέλουν να εμβολιασθούν και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να καλύψουν τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Η λίστα των ονομάτων

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται, ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button